Menu

Warmte wisselaar

Di-Jo zwembaden biedt u de mogelijkheid om een keuze te maken uit verschillende manieren van zwembadwater verwarming.  Warmtewisselaars zijn er in verschillende maten en soorten . 

Warmte wisselaar Behncke horizontaal

Een QWT Bencke horizontale wisselaar wordt gebruikt om het zwembadwater te verwarmen door het aan te sluiten op een centraal verwarmingssysteem. De spiraalwarmtewisselaar bestaat uit een roestvrijstalen buitenmantel met een ingelaste roestvrijstalen buisspoel, compleet met een dompelhuls voor de opname van een elektronische temperatuursensor. De aanvoertemperatuur kan 90°C bereiken. Hierdoor is het mogelijk om het zwemwater zeer snel op temperatuur te krijgen. 

Een stel regel is 1 Kw kan in 1 uur 1 m3 water 1 graad verhogen. Naargelang de volume van het zwembad wordt de grote bepaald van de wisselaar.

Platen wisselaar Behncke zwembad verwarming

Platenwarmtewisselaars worden met name aanbevolen voor aansluiting op ketels met lage temperaturen of met warmelucht/warmwaterpompen of water/waterpompen. Platenwarmtewisselaars zijn namelijk in staat uw zwembad te verwarmen met een primair debiet van 50°/30°C dankzij hun grotere uitwisselingsoppervlak. Bovendien is de PWT gemakkelijker te onderhouden door zijn schroefsysteem. Een bekend merk hierin is de platen wisselaar van Behncke of Aqua easy

 

Electrische wisselaar 

Nog een manier van verwarmen is de electrische heather. Bij deze verwarming stopt u 1 kw stroom erin en geeft de wisselaar 1 kw warmte af aan het zwemwater. Ook hier geld weer hoe groter het zwembad hoe meer kw u nodig heeft om het zwemwater snel op temperatuur te brengen. Deze heathers zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en kwaliteiten. Een bekend merk in deze electrische heathers zijn Pahlen Blue Lagoon en Behncke 

Ja ik wil meer informatie

Terug naar alle diensten