Menu

Warmtepomp

Zwembad warmtepomp

Zwembad warmtepomp van gerenommeerde merken is bij Di-Jo zwembaden pré. De kwaliteit en prestatie vermogen moeten optimaal zijn om in ons gamma opgenomen te worden.  Wij zijn al jaren premium dealer van Zodiac warmtepompen, Fairland warmtepompen en voor kort voldoen de Mr.Perfect en de Mr. Silence van Aquaforte & de VBIB All seasons warmtepompen voor binnen zwembaden  ook tot de mogelijkheden.  Met ieder zijn eigen kwaliteiten en mogelijkheden.

Welke zwembad warmtepomp past er het best bij uw zwembad? 

Naar gelang volume van uw zwembad, uw wensen t.a.v. de temperatuur van het water. De lengte van het seizoen dat u wil zwemmen, de plek waar de warmtepomp komt te staan & uw budget bepalen samen welke warmtepomp er voor u geschikt is. Wij vertellen u graag meer in een gesprek of wil u uw zwembad warmtepomp bij ons online bestellen? ook dat behoort tot de mogelijkheden. Klik hier om naar ons online assortiment te gaan of 

Vrijblijvend persoonlijk advies?

Wat zijn de verschillen tussen de zwembad warmtepompen?

We vergelijken de zwembad warmtepompen wel eens met auto merken om de verschillen uit te kunnen drukken. Je kunt met alle warmtepompen het zwembadwater verwarmen maar met de ene door de aanwezige techniek langer en zuiniger als de andere. De duurdere warmtepompen kunnen vaak ook bij min temperaturen toch nog rendement leveren, meerdere beveiligingen, meerdere standen instelbaar en betere sensoren. Het klasse verschil wordt ook bepaald door de algehele kwaliteit van de gebruikte materialen.

  1. Milieuvriendelijk: Door over te schakelen op een warmtepomp verminder je je CO2-uitstoot en draag je bij aan een schonere planeet. Je gebruikt hernieuwbare energiebronnen in plaats van fossiele brandstoffen, wat de impact op het milieu vermindert.
  2. Kostenbesparend: Hoewel de initiële investering voor een warmtepomp misschien hoger is dan bij traditionele verwarmingssystemen, worden de kosten op lange termijn gecompenseerd door lagere energierekeningen. Je bespaart op brandstofkosten en onderhoud, waardoor je uiteindelijk geld bespaart.
  3. Comfortabel en flexibel: Met een warmtepomp kun je het hele jaar door genieten van je buitenzwembad, ongeacht het weer. De temperatuur blijft consistent en comfortabel, zodat je altijd kunt zwemmen wanneer je maar wilt.
  4. Lange levensduur: Warmtepompen zijn doorgaans zeer duurzaam en gaan vele jaren mee. Ze vereisen ook minder onderhoud dan traditionele verwarmingssystemen, waardoor je kosten en moeite bespaart op de lange termijn.

Hoeveel Kwh heb ik nodig voor het verlengen van mijn zwemseizoen?

Zoals hierboven al vermeld is het belangrijk om te weten hoelang je het zwemseizoen wil verlengen. Vroeg in het voorjaar moeten er nog koude nachten worden opgevangen. Bij koude nachten verlies je ’s nachts meer warmte en het rendement van de warmtepomp daalt ook bij koude temperaturen. Online kunt u bij Di-Jo zwembaden ook een keuze maken en daarbij ziet u direct wat de kosten zijn inclusief montage kosten. Klik hier voor ons online assortiment of..

Persoonlijk advies hierover klik hier.

Wat zijn de energie kosten voor een zwembad warmtepomp?

Ook dit is een zeer variabel en per klant verschillend getal. Wil je zwemmen in water dat 25-26 graden is of wil je 28-30 graden water temperatuur. De laatste paar graden vragen snel al 30 % meer energie om het zwemwater naar deze temperatuur te brengen en te houden. Door het zwembad in ieder geval af te dekken bespaar je al veel warmte verlies. 80 % van de warmte verlies je namelijk aan het oppervlakte. Wind invloeden uitschakelen met een afdekking is altijd een goede investering.

Zonnepanelen in combinatie met een zwembad warmtepomp!

Zonnepanelen leggen om de nodige energie  van de zwembad warmtepomp en zwembadpomp zelf te kunnen generen is natuurlijk een top oplossing. 

Het mooie aan de zonnepanelen om de warmtepomp en uw zwembadpomp te voorzien met energie loopt synchroon als u uw zwemseizoen van april tot oktober wil verlengen. Dit zijn de maanden waarin u voldoende zonneschijn heeft om uw energie zelf op te wekken.  

Hierdoor vinden we ook belangrijk in welke uren van de dag wil je dat de warmtepomp het zwembad kan verwarmen en op temperatuur kan houden. I.v.m de aanwezige zonnepanelen willen we zo weinig mogelijk terug geven aan de energie maatschappij en zoveel mogelijk de stroomvoorziening zelf kunnen benutten. Hierdoor is het belangrijk dat je een zwembad warmtepomp koopt die overcapaciteit heeft om in een kort tijdsbestek ( de dag uren ) het zwembadwater te verwarmen. 

Vrijblijven persoonlijk advies? Klik hier.

Terug naar alle diensten

Di-Jo Zwembaden

  • Zodiac Premium Dealer
  • Specialist in eco warmtepompen
  • Meerdere varianten voor elke grootte en wens