Menu

Zonnepanelen

Hoe werkt het principe Zonnecolletor? Zonne-energie biedt u een eenvoudige waterverwarming van kosteloze energie die door de zon wordt geleverd.

De panelen dienen op een dak of een andere constructie te worden gemonteerd. Het gefilterde water stroomt door middel van een steunpomp of filter door de panelen, en wordt verwarmd door de warmtestraling van de zon op de panelen. Bij dit principe heeft  u geen extra energie kosten want de pomp draait immers tijdens de dag uren. Wel is er zonneschijn benodigd om warmte afgifte te krijgen aan het water. Met een warmtepomp hoeft dit immers niet die kan de energie uit de lucht halen en daardoor geen zon benodigd.

De Aqua Easy zonnecollector is vervaardigd uit hoogwaardig High-Density-Polyethyleen (HDPE) voor milieuvriendelijke en energiebesparende verwarming van zwembadwater. Met slechts één collectortype kan elke montagetoepassing gerealiseerd worden omdat iedere collector voorzien is van 8 variabele in/uitgangen. Daarmee is een eenvoudige montage gegarandeerd, zowel naast als boven elkaar te koppelen. De afmeting is 2000mm x 1100mm x 15 mm is 2.22 m2 per paneel en wegen 14 kg. De inhoud per paneel is 16 liter. Advies om minimaal 50 % aan panelen te leggen van uw oppervlakte water

De zonne-energie verwarming kan zowel automatisch als handmatig worden bestuurd.

Een afdekking is aan te raden bij het gebruik van zonne-energie, om zo in frissere tijden de warmte van het water te behouden.

Zonne collector of Zonnepanelen?

Het is raadzaam om een afweging te maken of u zonnepanelen of Zonne collector op het dak monteerd. Met de zonnepanelen kunt u immers ook de zwembad pomp voorzien van energie, dit is met een zonne colletor niet mogelijk. 

Ja ik wil meer informatie

Terug naar alle diensten